Eenvoudig beheren van certificaten

Eenvoudig beheren van certificaten

Afnemers stellen steeds meer eisen aan de producten van leveranciers. Zo willen ze weten of een product al dan niet voldoet aan bijvoorbeeld de geldende wet- en regelgeving, kwaliteitseisen, hygiënevoorschriften of normen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap (MVO) en duurzaamheid. Zo kan dit een onderdeel zijn in aanbestedingen of vanuit persoonlijke drijfveren. Denk bijvoorbeeld aan consumenten die duurzame producten prefereren.

In veel gevallen kan bewijsvoering worden aangetoond met certificaten. Bij een groot productassortiment kan dit echter al snel leiden tot een berg aan documenten. Vaak lukt het bij de meeste organisaties nog wel om de certificaten op te vragen. Het probleem zit hem vooral in het beheer ervan. Hoe zorgt het bedrijf dat de geldigheid van de certificaten bewaakt wordt en bij welke producten zijn welke certificaten van toepassing?

In TASPAC PIM kunnen certificaten eenvoudig beheerd en gekoppeld worden aan producten. Hiervoor kunnen we kant en klaar data templates configureren. De beheeromgeving ‘certificaten’ werkt als volgt:

Uploaden van certificaten

Eigen certificaten of die van toeleveranciers worden geüpload in een aparte datasectie van de TASPAC-applicatie.

Verrijking

Ieder certificaat heeft een set van eigenschappen die ingevuld dienen te worden. Bijvoorbeeld: geldigheid, categorie, type, omschrijving en leverancier.

Koppeling

Vervolgens worden alle producten geselecteerd waarop een bepaald certificaat van toepassing is en is het mogelijk om in “bulk” te koppelen. Zodra een product wordt opgeroepen verschijnt automatisch het betreffende certificaat als afbeelding in de rubriek ‘compliance’.

Delen

Indien TASPAC PIM op basis van een API gekoppeld is aan de databases van uw supply chain partners zullen ook zij automatisch worden geüpdatet, zodra een wijziging of toevoeging is aangebracht. Deze service is vaak de basis van een lange-termijn relatie met opdrachtgevers.

Monitoring

Op basis van algoritmes worden automatisch die certificaten getoond waarvan de geldigheid eindigt. Compliance afdelingen hebben zo voldoende de tijd om actie te nemen om certificaten te updaten.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende demonstratie aan en ervaar de kracht van TASPAC PIM.