B. Overview zoekweergave

De Zoekweergave is waar alle geïmporteerde assets in Taspac zichtbaar zijn en makkelijk specifieke assets gevonden kunnen worden.

Rechts bovenaan de pagina vindt je het account menu, dit menu bevat alle opties gerelateerd aan je persoonlijke account.

Gebruikers menu:

Het gebruikers menu is de menuoptie met je gebruikers naam. Via dit menu kun je je wachtwoord resetten en uitloggen uit Taspac.

Mandjes:

Het mandjes systeem is gemaakt om selecties op te slaan, te delen of te downloaden. Meer informatie over mandjes is hier te vinden.

Taal menu:

Via het taal menu is de taal van Taspac te wijzigen, de beschikbare talen zijn: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Het hoofdmenu bevind zich aan de linker kant van de pagina onder het logo. Dit menu bevat links naar de verschillende data sets die in Taspac zijn ingevoerd. Indien je gebruikersrechten toereikend zijn bevat dit menu ook een beheer menu, de onderdelen van dit menu worden hier verder beschreven.

De zoekbalk bevind zich in de rechter bovenhoen van de pagina, onder het account menu. via de zoekbalk zelf de database doorzoeken via zoekopdrachten. Alleen geïndexeerde data kan gevonden worden. De beheerders van de database bepalen welke data geïndexeerd wordt en welke niet.

Aan de linkerkant van de pagina naast de content vindt je de filter zijbalk, deze zijbalk bevat diverse opties om snel de juiste assets te selecteren. De filter zijbalk heeft drie soorten filters:

Filters met drop-down menu:

Klik op het drop-doen menu op een optie te selecteren, nadat er een optie geselecteerd is zal de pagina herladen en worden er alleen nog assets met de geselecteerde eigenschap getoond. Selecteer de optie “Geen” om de filter weer uit te schakelen.

Filters met radiobuttons:

Dit zijn de filters met ronde selectie vakjes voor alle opties. Deze filters werken exact het zelfde als de drop-down filters. Selecteer de optie waarop je wilt filteren, als de pagina herladen is worden er alleen nog maar assets met de geselecteerde waarde getoond. Ook bij deze filter is het niet mogelijk om meerdere opties te selecteren. De getallen achter de filter opties geven aan hoeveel assets er over zullen blijven als die optie geselecteerd wordt.

Filters met checkboxen:

Dit zijn de filters met de vierkante selectie vakjes voor alle opties. deze filters werken het zelfde als de filters met radio buttons met de uitzondering dat het bij deze filters wel mogelijk is om meerdere opties tegelijk te selecteren.

Tussen het hoofdmenu en de selectie opties kan een header verschijnen. Deze headers kunnen worden ingesteld door de beheerders van de data base en kunnen informatie bevatten over nieuwe assets, updates, brand identiteit en meer.

Assets zijn op verschillende mannieren te selecteren. Iedere asset heeft een checkbox, soms is deze checkbox alleen zichtbaar als je met de muis over de asset beweegt, als deze checkbox is aangeklikt word de asset toegevoegd aan je selectie, een selectie kan meerdere assets bevatten. Assets kunnen ook in bulk geselecteerd worden met de “Selecteer alles” knop, als assets zijn weg gefilterd bij de zoekbalk of de filter zijbalk, dan worden deze niet meegenomen in de selectie van de “Selecteer alles” knop. Naast de “Selecteer alles” & “Deselecteer alles” is ten alle tijden te zien hoeveel items er in de huidige selectie zitten. Een selectie mag niet meer dan 10.000 assets bevatten, als een selectie te groot wordt worden alleen de eerste 10.000 assets geselecteerd.

Nadat de selectie is gemaakt zijn er een aantal opties mogelijk.

  • Mandje maken of aan bestaand mandje toevoegen, meer informatie over mandjes is hier te vinden.
  • Bulkbewerking, met deze vorm van bewerken kun je snel meerdere assets tegelijkertijd aanpassen, meer informatie over bulk bewerkingen is hier te vinden
  • Downloaden, door de selectie te downloaden kan je informatie uit alle geselecteerde assets in een excel document op je computer krijgen, ook zijn er opties om de bijbehorende afbeeldingen aan de download toe te voegen, meer informatie over downloads is hier te vinden.
  • Verwijderen, hiermee worden alle geselecteerde assets permanent uit de database verwijderd, deze actie is niet terug te draaien.

Taspac heeft diverse weergave opties, deze kunnen geselecteerd worden via de knoppen onder de zoekbalk. De volgende weergave opties zijn beschikbaar:

  • Thumb weergave, legt de focus op productafbeeldingen.
  • List weergave, legt de focus op product details
  • Tabel weergave, is het besten voor het vergelijken van data van verschillende producten.
  • Slider weergave. Deze weergave is ontworpen voor tablets
Thumbs weergave
List weergave
Slider weergave

Naast de weergave opties zitten de sorteer opties, via deze opties kun je alle assets sorteren, de attributen waarop gesorteerd kan worden, worden bepaald door de beheerder van de database.