C. Assets bekijken en bewerken

De detailweergave geeft alle opgegeven data voor een asset weer, deze pagina is te bereiken door in de zoekweergave op een asset te klikken. De data kan opgesplitst zijn in meerdere tabbladen. Rechts bovenin de pagina vindt je knoppen om de asset te bewerken, verwijderen, naar een plugin te sturen of toe te voegen aan een mandje. Gerelateerde assets zoals kleur varianten of afbeeldingen zijn klikbaar en linken naar de desbetreffende assets.

Vannuit de detailweergave heb je de mogelijkheid om assets te bewerken. De knop voor het bewerken bevindt zich rechts bovenin het scherm. In het bewerkingsscherm staat de data grotendeels op de zelfde manier georganiseerd als op de detail pagina. Niet alleen textuele wijzigingen zijn mogelijk, ook beelden ene relaties kunnen hier gewijzigd worden. Velden die automatisch vanuit andere systemen gevuld worden via API’s zijn niet bewerkbaar. Sommige velden zijn in meerdere talen invulbaar. Tijdens het bewerken is alleen te taal beschikbaar waarin Taspac op dat moment ingesteld staat, om de overige talen te wijzigen moet je de taal wijzigen via het gebruikers menu. Nadat de wijzigingen zijn gemaakt druk je op “Wijzigingen opslaan” rechts onderin het scherm. Voor het opslaan heb je de mogelijkheid om een of meer gebruikersgroepen te informeren van de wijziging en er een bericht aan toe te voegen, druk op de knop “Wijzigingen opslaan” in het venster om de wijzigingen op te slaan.

Het is ook mogelijk meerdere assets tegelijkertijd te bewerken, dit kan door de gewenste assets te selecteren in de zoekweergave en vervolgens bovenaan op het knopje “Bulk bewerking” te klikken.

In het bulk bewerking scherm vink je de attributen aan die je wilt wijzigen, en vervolgens de nieuwe waardes voor deze attributen. Nadat de wijzigingen zijn gemaakt druk je op “Wijzigingen opslaan” rechts onderin het scherm. Voor het opslaan heb je de mogelijkheid om een of meer gebruikersgroepen te informeren van de wijziging en er een bericht aan toe te voegen, druk op de knop “Wijzigingen opslaan” in het venster om de wijzigingen op te slaan.

Selecteer de assets die je wilt downloaden of verzenden in de zoekweergave, klik vervolgens op de knop “Download” om het download venster te openen.

Selecteer in het download venster of je de data, de bijbehorende afbeeldingen of allebei wilt downloaden. Voor de afbeeldingen zijn er ook opties of je de originele beelden wilt of kleinere versies voor bijvoorbeeld websites. Druk vervolgens op de download knop “Download” om de download te starten.

Bovenaan het download venster staat ook de optie “Downloads verzenden als e-mail” aanklikt past het download venster zich aan naar een e-mail template. Vul in naar wie je de mail wilt versturen en of de ontvanger een Taspac account moet hebben of niet om bij de bestanden te komen. Ook is het mogelijk om een optioneel bericht aan de download mail toe te voegen. De rest van de download opties zijn het zelfde als bij het direct downloaden van de bestanden.

Let op: Houd er rekening mee dat als je een asset verzend zonder vereist account, dat iedereen bij de gegevens kan komen die toegang heeft tot de mail, of deze doorgestuurd krijgt. Verstuur gevoelige gegevens altijd met een vereist account.

Downloaden
Verzenden

Mandjes en selecties:

In de zoekweergave is het mogelijk selecties te maken en direct acties te koppelen aan die selecties. Maar deze selecties zijn over het algemeen tijdelijk, zodra je naar een andere pagina gaat of de pagina ververst, dan komt de selectie te vervallen. Met Mandjes kun je een selectie opslaan zodat je langer met de selectie kunt werken en deze delen met anderen.

Een mandje maken:

Mandjes maken is simpel, maak een selectie in de zoekweergave en druk vervolgens op de knop “Toevoegen aan mandje”, in het volgende venster druk je op de knop “Nieuwe aanmaken” naast het drop-down menu. Er verschijnt nu een nieuw veld in het venster vul hier de naam van je nieuwe mandje in en druk op de know “Toevoegen”. Het nieuwe mandje met de door jou gekozen naam is nu aangemaakt.

Assets aan een bestaand mandje toevoegen:

Maak een selectie in de zoekweergave en druk vervolgens op de knop “Toevoegen aan mandje”, in het volgende venster selecteer je de naam van het mandje in het drop-down menu en druk op de knop “Toevoegen”. De assets zijn nu aan je mandje toegevoegd.

Mandjes bewerken:

Klik bovenin het account menu op “Mandjes” om je opgeslagen mandjes te zien en selecteer vervolgens welk mandje je wilt zien in de zijbalk. Het mandje en de items die er in zitten worden nu zichtbaar.

Als je de naam van het mandje wilt wijzigen druk je op jet potloodje naast de naam van het mandje in de zijbalk. Wijzig de naam van het mandje in de zijbalk en druk vervolgens op het “Save” knopje om de wijziging op te slaan.

Mandjes downloaden/verzenden:

Klik bovenin het account menu op “Mandjes” om je opgeslagen mandjes te zien en selecteer vervolgens welk mandje je wilt downloaden of verzenden.

Bovenaan naast de zijbalk staan de opties voor downloaden, klik op de “Download” knop om het download venster te openen. Selecteer in het download venster of je de data, de bijbehorende afbeeldingen of allebei wilt downloaden. Voor de afbeeldingen zijn er ook opties of je de originele beelden wilt of kleinere versies voor bijvoorbeeld websites. Druk vervolgens op de download knop “Download” om de download te starten.

Bovenaan het download venster staat ook de optie “Downloads verzenden als e-mail” aanklikt past het download venster zich aan naar een e-mail template. Vul in naar wie je de mail wilt versturen en of de ontvanger een Taspac account moet hebben om bij de bestanden te komen. Ook is het mogelijk om een optioneel bericht aan de download mail toe te voegen. De rest van de download opties zijn het zelfde als bij het direct downloaden van de bestanden.

Mandjes verwijderen:

Klik bovenin het account menu op “Mandjes” om je opgeslagen mandjes te zien en selecteer vervolgens welk mandje je wilt verwijderen. Aan de rechter kant, links boven de assets in het mandje is een knop “Mandje verwijderen”, klik op deze knop om het mandje permanent te verwijderen.